JuhaKinnunen

Luonnosta mallia teollisuustuotantoon

Edellisessä blogikirjoituksessani kyselin uusiutuvien ykköstä. Yhtä totuutta asiasta ei ole, mutta oma suosikkinsa lienee aika monella. Kyse on enemmänkin siitä, miten todellisuuden kokee ja mikä on näkökulma. Itse nostin suosikikseni yksittäisistä energiantuotantomuodoista biokaasun.

Tarkastelua ei tarvitse rajoittaa yksittäisiin prosesseihin. Kokonaisuus voi olla enemmän kuin osiensa summa.

Nämä ihmiset ovat mielestäni aikaansa edellä:

http://www.sybimar.fi/

Vierailin Uudessakaupungissa 2012, jolloin rakennustyöt olivat vielä käynnissä. Hyvin ovat asiat edenneet sen jälkeenkin. Sybimar kelpaa esimerkiksi monella tapaa. On tullut idea, jota on lähdetty toteuttamaan. Idea on laajentunut matkan varrella. Ennen kaikkea idea toteutettu. Nostan hattua.

Uskon ja toivon, että teollinen ekologia saadaan vietyä käytäntöön laajemminkin. Luonnonvarojen viisas käyttö nousee suurempaan arvoon. Muuta vaihtoehtoa ei ole, tai ainakaan ne eivät ole hyviä. Luonto antaa hyvän mallin resurssien tehokkaaseen käyttöön.

Ne yritykset, jotka oikeasti keskittyvät ratkomaan ekologisia ja sosiaalisia ongelmia, menestyvät sellaisessa maailmassa, jossa ymmärretään uusiutumattomien luonnonvarojen rajallisuuteen liittyvät riskit. Aika näyttää miten käy.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Uusiutuviin energialähteisiin tulee satsata. Nyt puhutaan, että vuosittainen energialasku ulkomaille on noin 8,5 miljardia euroa, eli valtiotalouden alijäämä.

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen

Kyllä. Ensisijainen päämäärä on uusiutuvien osuuden kasvattaminen, toiseksi on valittava mihin uusiutuvaan on kannattavinta panostaa. Näyttää siltä, että ollaan menossa järkevämpään suuntaan:

http://www.vihrealanka.fi/uutiset/komissio-panee-u...

Uusiutuvat laitetaan (ehkä?) kilpailemaan keskenään.

Toimituksen poiminnat